• امروز: 1403/02/05
  • آخرین بروزرسانی: 1403/02/04
اراضی دیم شهرستان رودبار در تهدید ویلاسازی

اراضی دیم شهرستان رودبار در تهدید ویلاسازی

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رودبار با بیان اینکه اراضی دیم رودبار مورد طمع ویلاسازان است گفت ؛اگر کشاورزان از لحاظ تسهیلات و نهاده های کشاورزی حمایت شوند اجازه نخواهند داد در زمینشان سیمان و سنگ ریخته شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، سروش ابراهیمی با اشاره به اینکه؛شهرستان رودبار از نظر تنوع محصولات، بسیار غنی بوده و حفظ اراضی کشاورزی، باغات زیتون و ... علاوه بر آثار فراوان از جمله تولید غذا، عدم مهاجرت روستاییان به شهرها و جلوگیری از ازدیاد مشکلات شهرنشینی، ایجاد اشتغال، خودکفایی از لحاظ محصولات کشاورزی و عدم آلودگی محیط زیست و تبعات منفی دیگر نقش بسیار مهمی دارد افزود؛ اگر زمین های کشاورزی به کاربری های غیر کشاورزی تبدیل شود چنین فایده ای را از دست خواهیم داد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رودبار اظهار داشت ؛باغات زیتون برای این شهرستان بسیار ارزشمند است و کمتر باغداری حاضر می شود برای ویلاسازی باغ زیتون را به فروش بگذارد.

وی افزود:  برخی کشاورزان که صاحب زمین های کوچک هستند به دلیل نبود توجیه اقتصادی در زمان مواجهه با مشکل مجبور به فروش زمین هایشان می شوند.

ابراهیمی ادامه داد ؛در زمان نیاز کشاورزان، متقاضیان صاحبان خانه های دوم پیشنهاد مبالغ خوبی برای خرید زمین به برخی از کشاورزان می دهند، آنها نیز به ناچار زمین را می فروشند.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان رودبار بیان کرد ؛خوش آب و هوا بودن و نزدیکی رودبار به مرکز کشور موجب شده افراد بیشتری برای داشتن ویلا و یا خانه دوم در این شهرستان وسوسه شوند.

وی تاکید کرد؛ در شهرستان گشت و نظارت ها افزایش یافته و با متخلفین به شدت برخورد می شود‌.

ابراهیمی با بیان اینکه اراضی دیم رودبار در تهدید تغییرکاربری ها قرار دارد، تصریح کرد: در رحمت آباد، بلوکات، رستم آباد و خورگام بیش از دیگر مناطق رودبار مورد وسوسه سودجویان برای تغییر کاربری و ساخت ویلا قرار گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: اگر چه ویلا سازی ها و تخلفات کاهش یافته است اما باید به صفر برسد.

ابراهیمی با بیان اینکه علاوه بر گشت ها و نظارت ها لازم است برای جلوگیری از تغییرکاربری ها وضعیت اقتصادی کشاورزان نیز بهبود یابد، گفت ؛در حال حاضر گندم زارها و مزارع جو که جز اراضی دیم هستند مورد طمع ویلاسازان هستند و تا زمانی که تولید این محصولات اقتصادی تر نشود نمی توان از کشاورزان انتظار داشت در مقابل پیشنهادهای ویلاسازان مقاومت کنند.

وی گفت: کشاورزان همچون جان خود، زمینشان را دوست دارند و اگر از لحاظ تسهیلات و نهاده های کشاورزی حمایت شوند، هرگز حاضر نخواهند شد، تولید را رها کنند و اجازه دهند در زمینشان سیمان و سنگ ریخته شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رودبار گفت: خوشبختانه اخیرا اقتصاد کشاورزی بهتر شده است و رغبت جوان برای خرید زمین حتی اجاره اراضی افزایش یافته است و حمایت های مسئولین مریوطه می تواند به ماندگاری این افراد در بخش کشاورزی کمک موثری باشد.

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان