• امروز: 1404/12/05
  • آخرین بروزرسانی: 1404/12/05
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان:  باغداران گیلانی مبارزه زمستانه با آفات مرکبات را آغاز کنند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان: باغداران گیلانی مبارزه زمستانه با آفات مرکبات را آغاز کنند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی با بیان اینکه ۷۰ درصد مرکبات استان برداشت شده، گفت: زمان مناسب کنترل آفات مرکبات در باغات استان با توجه به شرایط آب و هوایی از دهه اول اسفند آغاز میشود.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، صالح محمدی با بیان اینکه استان گیلان با ۱۱ هزار و ۳۵۷ هکتار باغات مرکبات، رتبه پنجم تولید کشور را به خود اختصاص داده است، اظهار کرد: شهرستانهای رودسر، املش و لنگرود بیشترین سهم را در تولید مرکبات استان دارند.

وی گیلان را دارای ۲۶ هزار و ۶۵ باغدار مرکبات دانست و افزود: ۹۰ درصد از محصول مرکبات استان به پرتقال اختصاص دارد و بیشترین ارقام آن از نوع بومی(محلی)، خونی و تامسون است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از برداشت ۷۰ درصدی باغات مرکبات استان خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌شود باغداران گیلانی تا پایان سال حدود ۲۳۰ هزار تن انواع مرکبات به ارزش ۸۰۵۰ میلیارد تومان برداشت کنند.

محمدی همچنین بر لزوم مبارزه زمستانه با آفات مرکبات تاکید کرد و از باغداران و بهرهبرداران استان خواست روغنپاشی باغهای مرکبات با استفاده از روغن امولسیون شونده(به نسبت ۱.۵ درصد) را در دستور کار قرار دهند و گفت: زمان مناسب کنترل آفات مرکبات در باغات استان با توجه به شرایط آب و هوایی از دهه اول اسفند آغاز میشود.

وی در ادامه بر هرس شاخههای داخلی درختان و استفاده یکنواخت و با غلظت توصیه شده از محلول ویژه سمپاشی و انجام مبارزه زراعی(پابیل کردن سایهانداز درختان، رعایت بهداشت عمومی کف باغ و...) تاکید کرد و متذکر شد: به منظور کنترل آفت کنه قرمز در باغات به ویژه باغهای جوان زیر ۱۰ سال که آلودگی آن توسط کارشناس حفظ نباتات و کلینیک گیاهپزشکی تایید شده، استفاده از کنهکشهای موثر توصیه میشود.

به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، برای کاهش جمعیت انتقالی و پیشگیری از طغیان مگس میوه مدیترانهای در بهار و تابستان سال آینده، نسبت به برداشت تمامی میوههای رسیده به ویژه نارنج در حاشیه باغها و پارکها و... حداکثر تا اواسط اسفند اقدام شود. برای حمایت از دشمنان طبیعی آفات و حشرات گردهافشان و تاثیر بسیار پایین حشرهکشها روی فرم زمستانگذران آفات، مصرف حشرهکشها در مبارزه زمستانه توصیه نمی شود.

باغداران جهت کسب اطلاعات و راهنماییهای بیشتر به کارشناسان مستقر در مراکز جهاد کشاورزی و واحد حفظ نباتات مدیریتهای جهاد کشاورزی شهرستانها و کلینیکهای گیاهپزشکی مراجعه کنند.