• امروز: 1404/02/10
  • آخرین بروزرسانی: 1404/02/10
از سوی مدیریت جهاد کشاورزی رودبار برگزار شد: همایش تغذیه نوین در کشاورزی

از سوی مدیریت جهاد کشاورزی رودبار برگزار شد: همایش تغذیه نوین در کشاورزی

همایش آموزشی "تغذیه بهینه در باغات و مزارع" با حضورکشاورزان، دهیاران، اعضای شوراهای اسلامی و مسئولان محلی در شهرستان رودبار برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، این رویداد علمی و ترویجی با همکاری مشترک شرکت دانش‌بنیان سبو سیب سلامت، مدیریت هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان رودبار، در سالن اجتماعات مرکز خدمات کشاورزی رستم‌آباد برگزار شد.

هدف اصلی این برنامه، ارتقاء سطح دانش کشاورزان در حوزه راهکارهای نوین تغذیه گیاهی از جمله معرفی کودهای ارگانیک، انواع بذرمال، کودهای زیستی و محرک‌های رشد بود. در این همایش بر نقش حیاتی این نهاده‌ها در افزایش عملکرد محصولات، بهبود بهره‌وری آب و خاک، تولید محصولات سالم و کاهش هزینه‌های جانبی تولید تأکید شد. همچنین، راهکارهای عملی برای بهبود مدیریت تغذیه مزارع و باغات و استفاده مؤثرتر از نهاده‌های کشاورزی به بحث و تبادل نظر گذاشته شد.

اهمیت آزمون خاک و برگ در تعیین دقیق نیازهای تغذیه‌ای گیاهان و جلوگیری از مصرف بی‌رویه کودها، معرفی کودهای ارگانیک و زیستی به عنوان جایگزین مناسب کودهای شیمیایی جهت حفظ سلامت خاک و کاهش اثرات زیست‌محیطی، استفاده از بذرمال و محرک‌های رشدی برای افزایش قدرت جوانه‌زنی و استقرار بهتر گیاهان در مراحل اولیه رشد، مدیریت مصرف آب و تغذیه همزمان برای ارتقاء بهره‌وری در شرایط کم‌آبی و زمان‌بندی صحیح تغذیه بر اساس مراحل مختلف رشد گیاه برای دستیابی به حداکثر عملکرد و کیفیت محصول از نکات آموزشی مطرح‌شده در این همایش بود.

گفتنی است این همایش با استقبال گسترده و حضور چشمگیر فعالان بخش کشاورزی شهرستان رودبار همراه بود و نشان‌ دهنده‌ ی اهمیت روزافزون دانش و فناوری‌ های نوین در توسعه کشاورزی منطقه است.

مهدی صادق‌پور، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رودبار، در حاشیه این همایش با اشاره به چالش‌های پیش‌روی بخش کشاورزی، از جمله تغییرات اقلیمی، بلایای طبیعی و محدودیت منابع آب، تأکید کرد: تنها راه دستیابی به پایداری در تولید کشاورزی، حرکت به سوی کشاورزی دانش‌بنیان است. شرکت‌های دانش‌بنیان با برگزاری کارگاه‌های آموزشی تخصصی و معرفی محصولات فناورانه، نقش بسزایی در ارتقاء دانش و مهارت کشاورزان ایفا می‌کنند و زمینه تصمیم‌گیری آگاهانه و مدیریت علمی‌تر مزارع و باغات را فراهم می‌آورند.