• امروز: 1403/02/06
  • آخرین بروزرسانی: 1403/02/05
لزوم‌ مشارکت باغداران در مبارزه و کنترل آفت مگس زیتون

لزوم‌ مشارکت باغداران در مبارزه و کنترل آفت مگس زیتون

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رودبار گفت : باغداران شهرستان در مبارزه و کنترل آفت مگس زیتون مشارکت کنند.

  به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان ، سروش ابراهیمی در حاشیه جلسه هماهنگی مبارزه با مگس زیتون که امروز ۲۱ تیرماه با حضور مدیر حفظ نباتات استان ، کارشناس زیتون  سازمان، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ، محقق ایستگاه تحقیقات زیتون رودبار ، شورای بخش رحمت آباد و بلوکات ، مسئولین مراکز رحمت آباد و رستم آباد  ، کارشناسان باغبانی، حفظ نباتات و ترویج شهرستان ، کارشناسان کلینیک بخش خصوصی  برگزار شد با بیان این مطلب افزود: این باور در باغداران باید ایجاد شود که مبارزه و کنترل آفت مگس با مشارکت کشاورزان و باغداران امکانپذیر است .

وی اظهار داشت : اگر مشارکت کشاورزان نباشد مطمعنا در امر مبارزه و کنترل آفت  مگس زیتون با مشکل مواجه خواهیم شد .

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان با بیان اینکه : برای کنترل آفت مگس زیتون لازم است در باغات قدیمی عملیات هرس باردهی و جوان سازی  به طور مستمر انجام شود افزود، مبارزه با آفت مگس زیتون در سطح باغات شهرستان در حال انجام است و  باغداران باید مشارکت بیشتری در این امر داشته باشند .

وی با بیان اینکه ؛در سال زراعی جاری مبارزه با آفت مگس زیتون در سطح ۳ هزار هکتار در باغات سنتی زیتون شهرستان انجام خواهد شد، افزود، در همین راستا طی این جلسه تصمیماتی به شرح ذیل اتخاذ گردید.
 *مصوبات جلسه ؛*

مقرر گردید : اکیپ های اطلاع رسانی ، رصد و پایش مستمر مبارزه با آفت مگس زیتون  با حضور باغداران ، دهیاران و اعضای شوراي اسلامي روستاهای زیتون خیز ، کارشناسان کلینیک بخش خصوصی، کارشناسان جهاد کشاورزی و حضور مستمر مدیریت حفظ نباتات و باغبانی سازمان و محققان مرکز تحقیقات تشکیل و اجرایی گردد.

مقرر گردید مدیریت حفظ نباتات در مرحله اول مبارزه ۶۰۰ لیتر سم دیمتوات و پروتئین هیدرولیز ات در اختیار مدیریت جهاد کشاورزی قرار دهد.
مقرر گردید جهاد کشاورزی  (با‌‌ توجه به مشکلاتی که تحویل سم خالص به کشاورزان ایجاد کرده ) محلول سمی تهیه کرده و در اختیار باغداران قرار دهند ،تحویل سم خالص فقط در موارد خاص به تشخص کارشناسان کلینیک و کارشناس حفظ نباتات صورت گیرد.
مقرر گردید فعالیت رصد و پایش توسط کلینیک های بخش خصوصی بصورت مستمر تا پایان برداشت محصول ادامه داشته باشد .
مقرر گردید مدیریت جهاد کشاورزی با همکاری حفظ نباتات و کلینیک های بخش خصوصی نسبت به آموزش بهره برداران ، شوراها و دهیاران اقدام نماید .
مقرر گردید مدیریت حفظ نباتات بمنظور اطلاع رسانی و افزایش سطح آگاهی به باغداران نسبت به چاپ بنر و نصب آن در میادین شلوغ شهرستان اقدام نماید .

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان