• امروز: 1403/01/30
  • آخرین بروزرسانی: 1403/01/30

نقش فرآورده های نفتی در تولید محصولات کشاورزی شهرستان املش

مدیر جهاد کشاورزی املش اظهار داشت: امروزه تولید در بخش کشاورزی بسیار به نفت و مشتقات آن وابسته است و به همین دلیل نیز هرگونه خلل در تأمین انرژی مورد نیاز این بخش به گونه ای معنادار در سطح تولید به دست آمده اثر می گذارد.

مهندس صفری گفت: در بخش کشاورزی، شدت انرژی هر بخش به معنای ارزش افزوده در آن بخش است، کشاورزان برای استفاده از ماشین آلات و تجهیزات خود به انرژی فراوان و قابل دسترس نیاز دارند و هزینه های انرژی به محل  مورد نظر، نوع محصول و نوع فعالیت های کشاورزی در آن منطقه بستگی دارد.
وی اذعان داشت: استفاده از انرژی در بخش کشاورزی در مقایسه با سابقه انرژی در بخش های صنعتی و تجاری چندان بالا نمی باشد. انرژی مورد نیاز بخش کشاورزی شامل زراعت و باغبانی، دامپروری، شیلات و جنگلداری باید به نحوی تأمین گردد که پایداری بخش کشاورزی حفظ شود.
وی افزود: مدیریت جهاد کشاورزی و شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی موظف به اجرای مدیریت انرژی می-باشند. به هر حال کلیه مسائل مربوط به کارایی انرژی و کاهش هزینه¬ها، مدیریت بهینه منابع اقتصادی و انسانی است.
همچنین در این رابطه بیان کرد: در راستای صرفه جویی در انرژی باید مباحث زیر مورد توجه قرار گیرد؛
-    توجه به بهینه سازی و کاهش مصرف سوخت
-    توجه به شیوه های کشت  ،برداشت و استفاده از ماشیبن آلات و تجهیزات کشاورزی
-    توجه به شیوه آبیاری زمین های مزروعی
-    توجه به سوخت مصرف تراکتورها، کمباین ها و تیلرها و سایر ماشین آلات کشاورزی
مهندس صفری در پایان خاطرنشان کرد: در این راستا مدیریت جهادکشاورزی شهرستان توانسته از ابتدای سال تاکنون میزان 777470 لیتر حواله انواع سوخت (گازوییل ونفت سفید) مصرفی تراکتورهای کوچک و بزرگ ،تیلر ، کمباین، کارخانجات چایسازی ، شرکتهای قارچ مهرآذر ،آریا جوجه، فرآوری و بسته بندی فندق، گلخانه ها و میزان 32300  لیتر نفت سفید جهت استفاد موتور و پمپ¬های آبکشی صادر نموده است.
بنابراین لازمست  با تمام توان در تقویت بخش کشاورزی شهرستان کوشید و به موازات آن در جهت کاهش مصرف انرژی گام بیشتری برداشت.

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی گیلان