• امروز: 1398/04/30
  • آخرین بروزرسانی: 1398/04/30

شرح وظایف و اولویت های مصادیق مدیریت صنایع تبدیلی و غذایی

بخش کشاورزی بعنوان یک بخش اقتصادی  در جریان رشد و توسعه اقتصادی  چند وظیفه مهم و اساسی برعهده دارد که علاوه  تامین غذا و امنیت غذایی برای جمعیت رو به رشد به عرضه مواد خام مورد نیاز صنایع تبدیلی و کمک به توسعه فعالیتهای تولیدی وابسته میتوان اشاره کرد.

 

 

همانگونه كه مي دانيد بعلت:

 

  • فساد پذيري بالاي محصولات كشاورزي
  • فصلي بودن توليد محصولات كشاورزي
  • غير قابل مصرف بودن اكثر محصولات  كشاورزي بدون فراوري

گسترش صنایع تبدیلی و صنایع نگهداری مواد غذایی براي تمام ملت ها ارزش استراتژيك دارد.

 

 

تعریف صنایع تبدیلی و غذایی:

  • « صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی به صنایعی اطلاق می گردد که به فرآوری و عمل آوری مواد نباتی و حیوانی ( زراعی ، باغی ، شیلاتی ، دام و طیور و جنگل و مرتع ) می پردازد ، فرآوری در برگیرنده تغییرات فیزیکی ، شیمیایی ، نگهداری ، بسته بندی و توزیع است»
  • تعاریف فوق در هیئت دولت به تصویب رسید.
  • بر اساس ماده 8 قانون تشکیل وزارت جهاد کشاورزی ، " وزارت جهاد کشاورزی موظف است در ایجاد ، توسعه و حمایت از صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی و صنایع روستایی اقدام نماید" .

 

رسالت صنایع تبدیلی:

 

  • حمایت از توسعه صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی با توجه به مزیت های استان
  •  تشویق به سرمایه گذاری در توسعه زیرساختهای نگهداری محصولات کشاورزی با هدف افزایش عمر ماندگاری و کاهش ضایعات
  •  استقرار عادلانه صنعت در اقصی نقاط استان با توجه به مزیت های نسبی هر منطقه
  •   توسعه صنایع تبدیلی همگام با الگوی کشت استان و دورنمای کشاورزی پایدار
  •  آموزش بهره برداران در راستای ارتقاء دانش فنی، آشنایی با تکنولوژی روز و افزایش بهره وری
  •  ایجاد و تقویت تشکل ها در بخش خصوصی و واگذاری فعالیتها به این بخش
  •  هدایت واحدهای صنایع تبدیلی به منظور تولید بر مبنای استانداردهای ملی و بین المللی(ISO،HACCP  و ...)
  •  حضور مستمر و فعال واحد های صنایع تبدیلی در بازارهای ملی  و بین المللی
  •  کاهش ضایعات کشاورزی و افزایش ضریب تبدیل محصولات کشاورزی
  •  فراهم نمودن زمینه های اشتغال و افزایش درآمد کشاورزان در راستای تحقق اهداف بخش
  •  ارتقائ کیفیت و استاندارد تولیدات فرآوری شده
  •  گسترش زیرساخت ها و استقرار واحدهای صنایع تبدیلی وتکمیلی
  •  ایجاد شرایط ویژه برای سرمایه گذاری خارجی و داخلی در صنایع تبدیلی

 

اولویت های مصادیق مدیریت صنایع تبدیلی و غذایی استان گیلان              -  سال 1398

  1. قطعه بندی ، انجماد  و بسته بندي گوشت ، مرغ ، ماهی  و آبزیان
  2. غذاي آماده و نيمه آماده از گوشت و مرغ و آبزیان (به جز سوسيس و كالباس)
  3. توليد ، تبديل و عمل آوري توليدات جانبي از كشتارگاه طيور و ضايعات  مرغ
  4. احداث و تکمیل كشتارگاه دام 
  5. بسته بندي تخم مرغ
  6.  توليد ، تبديل و عمل آوري توليدات جانبي از كشتارگاه دام و ضايعات دامي
  7. ارتقاء و توسعه و اصلاح ساختار واحدهاي لبني
  8.  خوراک آماده دام و طیور و آبزیان (علی الخصوص به روش پلت)
  9. اصلاح ساختار واحدهای موجود خوراک دام
  10. تولید انواع ریزجلبک برای خوراک آبزیان و...
  11.  اصلاح ، تجهیز و نوسازی کارخانجات شالیکوبی
  12.   سورت و بسته بندي برنج با تاکید بر برندسازی و استاندارد سازی
  13. تولید و تبديل محصولات جانبی برنج در قالب زنجیره های یکپارچه
  14. فرآوری و بسته بندی انواع محصولات شیلاتی درقالب خمیرماهی و شورکردن و قطعه بندی و...
  15. بسته بندی، خشک کردن و  فرآوری کیوی
  16. درجه بندي و بسته بندي و فرآوری ميوه جات و سبزي وصیفی و محصولات گلخانه ای
  17.  درجه بندي،  فرآوری و  بسته بندی گياهان دارویی
  18.   انواع سردخانه ها و انبار نگهداری  محصولات کشاورزی (بالای صفر، زیر صفر، دومنظوره  و همراه با سورت و بسته بندی)
  19.  بسته بندی انواع محصولات کشاورزی
  20. تولید،  فراوری و بسته بندی انواع چای و محصولات حاصل از چای سبز، تی بگ و ...
  21.  اسانس ، عصاره و عرقيات گياهي
  22.  ارتقا و نوسازی و تجهیز کارخانجات چایسازی
  23.  فرآوري و بسته بندي قارچ
  24. فرآوري و بسته بندي بادام زميني و فندق و تولید فراورده هایی نظیر کره، خمیر و ...
  25. نوسازی و تجهیز واحدهای موجود فرآوری زیتون و روغن زیتون و تولید فراورده های نوین از زیتون نظیر پودر و آرد زیتون و...
  26. تولید انواع کودهای آلی و زیستی
  27. توسعه و تکمیل زنجیره های تولید صنعت طیور
  28. بسته بندی عسل و موم آج کنی
  29. فرآوری و بسته  بندی انواع محصولات خشکباری
  30. فرآوری و بسته  بندی انواع بذور گیاهی
  31. بسته بندی انواع روغنهای گیاهی و حیوانی
  32. تولید انواع شیره از محصولات باغی و جنگلی نظیر خرمالوی وحشی (اربه)، توت، انگور و...
  33. طرح های صنایع تبدیلی که بیش از 50% پیشرفت فیزیکی دارند.

 

ملاحظات :1  پرداخت سرمایه درگردش برای کلیه واحدهای موجود بلامانع میباشد