• امروز: 1404/03/14
  • آخرین بروزرسانی: 1404/03/13
نخستین جشنواره ملی بلوبری در گیلان برگزار شد

نخستین جشنواره ملی بلوبری در گیلان برگزار شد

نخستین جشنواره ملی بلوبری از سوی سازمان جهاد کشاورزی گیلان در بزرگترین مجتمع گلخانه‌ای پرورش بولبری ایران در شهرستان بندرانزلی برگزار شد.

 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، استاندار گیلان با اشاره به مزیت‌های بی‌نظیر اقلیمی و منابع طبیعی استان، توسعه کشاورزی دانش‌بنیان را یکی از محورهای مهم اشتغال‌زایی و اقتصاد مقاومتی دانست و بر حمایت از کشت‌های نوین همچون بلوبری تأکید کرد.

هادی حق شناس با اشاره به اشتغال‌زایی گسترده در حوزه کشاورزی گفت: مجتمع گلخانه‌ای بلوبری بندر انزلی هم‌اکنون زمینه اشتغال مستقیم ۲۴۰ نفر را فراهم کرده است که این امر نمونه‌ای موفق از بهره‌برداری علمی و اقتصادی از ظرفیت‌های بومی است.

وی افزود: در بخش کشاورزی به‌ازای هر یک میلیارد تومان سرمایه‌گذاری می‌توان یک فرصت شغلی ایجاد کرد در حالی‌که در صنعت برای ایجاد هر شغل حداقل ۱۰ میلیارد تومان نیاز است. این مزیت مهم جایگاه کشاورزی را در اقتصاد ملی برجسته‌تر می‌کند.

حق‌شناس با اشاره به ویژگی‌های کم‌نظیر اقلیمی استان اظهار کرد: گیلان تنها استان کشور است که دچار فرونشست زمین نشده و این نشان‌دهنده وضعیت مطلوب منابع آبی در این خطه است. سال گذشته بیش از هزار میلی‌متر بارندگی در گیلان ثبت شد در حالی‌که میانگین بارش سالانه کشور حدود ۱۲۳ میلی‌متر است.

وی در ادامه منابع طبیعی گیلان را فرصتی مهم برای سرمایه‌گذاری هدفمند دانست و گفت: ۷۰ درصد مساحت گیلان را عرصه‌های طبیعی تشکیل می‌دهد در مسیر ۱۵۰ کیلومتری بندر انزلی تا آستارا هیچ شهرک جدیدی ایجاد نشده است که خود ظرفیتی مناسب برای حفاظت از محیط زیست و هدایت توسعه به سمت تولیدات پایدار محسوب می‌شود.

استاندار گیلان تأکید کرد: سیاست استان آن است که از ساخت‌وسازهای غیربومی و ویلاسازی‌های غیرضرور جلوگیری شود اما در عوض منابع طبیعی در اختیار سرمایه‌گذاران کشاورزی و تولیدی قرار گیرد.