• امروز: 1404/02/11
  • آخرین بروزرسانی: 1404/02/10
کشت ارقام پر پتانسیل برنج از سیاست‌های جهاد کشاورزی است

کشت ارقام پر پتانسیل برنج از سیاست‌های جهاد کشاورزی است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه سیاست جهاد کشاورزی کشت قراردادی برنج با حمایت بخش خصوصی است، گفت: استفاده از ارقام پر پتانسیل که به لحاظ کیفی به ارقام بومی نزدیک بوده و بازار فروشش هم فراهم باشد تا خلأ تولیدی کشور را پر و نیاز برنج را در داخل تأمین کند.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، صالح محمدی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان امروز در مراسم نشا مکانیزه در سلاکجان بخش مرکزی رودسر با بیان اینکه گیلان یکی از استان‌های تأثیرگذار در حوزه تولید محصول برنج است، اظهار کرد: یکی از کارهایی که در استان در حال انجام است اجرای تقویم زراعی و کشت بوده که تأثیرات خوبی در مصرف انرژی و منابع دارد.

وی با اشاره به مسائل و مشکلات حوزه برنج به دلیل ناترازی به وجود آمده در سال‌های گذشته، افزود: با دستور رئیس‌جمهور و پیگیری‌های وزیر و همچنین استاندار گیلان نوید این را داریم که قیمت برنج به‌عنوان یک محصول استراتژیک و راهبردی به شرایط ایده‌آل و نرمال خود برسد و کشاورز سود خوبی به دست آورد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه تاکنون ۱۹۵ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان شخم اولیه شده است، تصریح کرد: نزدیک به ۱۷۰ هزار هکتار نشا آماده برای شالیزارها در خزانه‌ها است و بالغ بر ۱۰درصد شالیزارهای گیلان نشا شده است.

وی با اشاره به اینکه بالغ بر ۸۷ هزار دستگاه انواع ماشین‌آلات کشاورزی در سطح گیلان وجود دارد که در بازه تقویم زراعی می‌توانند اجرای نشا داشته باشند، افزود: باتوجه‌به بارش‌های خوب امسال در استان،خدا رو شکر از تنش آبی عبور کردیم اما دلیل بر این نیست که در مصرف آب و منابع، مدیریت نداشته باشیم.

محمدی با اشاره به اینکه گیلان به لحاظ سطح زیر کشت رتبه نخست و تولید در رتبه دوم کشور است، تصریح کرد: غالب کشاورزان گیلانی از ارقام کیفی و بومی کشت می‌کنند و به لحاظ عملکرد از ارقام پر محصول کمتر است.

وی با اشاره به اینکه سیاست جهاد کشاورزی کشت قراردادی برنج با حمایت بخش خصوصی است، افزود: استفاده از ارقام پر پتانسیل که به لحاظ کیفی به ارقام بومی نزدیک بوده و بازار فروشش هم فراهم باشد تا خلأ تولیدی کشور را پر و نیاز برنج را در داخل تأمین کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه سازمان تحقیقات برنج پس از انقلاب تاکنون ۶۲ رقم برنج معرفی کرده است، گفت: برخی از این ارقام در مقاطعی کشت شد و مورد استقبال کشاورزان قرار نگرفت رویکرد جهاد کشاورزی،بهره‌وری محصول و استفاده از ارقام کیفی پر پتانسیل با استفاده از والدهای ارقام بومی و رقم‌هایی مثل توکا، گیلار، گیلانه، رشتی، یکان و هستی معرفی شده‌اند که خیلی به لحاظ پخت و عملکرد به ارقام بومی نزدیک و یک تا دو تن بیشتر از ارقام بومی شلتوک می‌دهند در دستور کار داریم.