• امروز: 1403/01/29
  • آخرین بروزرسانی: 1403/01/28
صندوق اعتباری خرد زنان روستایی راهی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور

صندوق اعتباری خرد زنان روستایی راهی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی گیلان تشکیل صندوق های اعتباری خرد زنان روستایی را با هدف بهبود وضعیت اقتصادی کشور، کاهش بیکاری، عدالت اجتماعی و کاهش فقر در مناطق روستایی عنوان کرد و گفت: صندوق اعتبارات خرد به ایجاد اشتغال متناسب با روستا برای زنان روستایی کمک می کند و مهاجرت روستائیان به شهر‌ها را از این طریق کاهش می‌دهد.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی گیلان، مهندس«منشی زاده» با بیان اینکه صندوق اعتباری خرد زنان روستایی طی نشست های توجیهی و ترویجی برای تجمیع امکانات و داشته های زنان روستایی در قالب یک تشکل ایجاد و ساماندهی شده است، اظهار کرد: در این صندوق، زنان روستایی با استفاده از پس اندازه‌های کوچک خود به نوعی سرمایه گذاری کرده و با وام‌های این صندوق، فعالیت‌های تولیدی خود را رونق می‌بخشند. مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: پروژه تشکیل و اجرای صندوق‌های اعتبارات خرد زنان روستایی چندین سال است که با هدف بهبود وضعیت اقتصادی کشور، کاهش بیکاری، عدالت اجتماعی و کاهش فقر در مناطق روستایی آغاز شده و هم‌اکنون نیز ادامه دارد.

وی با اشاره به اینکه تشکیل این صندوق گامی موثر در راستای کارآفرینی، اشتغالزایی و کاهش هزینه‌های تولید و افزایش درآمد خانوار خواهد داشت، افزود: چرخ اقتصاد اغلب خانوار‌های روستایی بدون وجود زنان نمی‌چرخد چرا که این زنان همواره پا به پای مردان در مزارع کار می‌کنند و نقش بسزایی در اقتصاد خانواده دارند.

مهندس منشی زاده در ادامه با تاکید براینکه صندوق اعتبارات خرد به ایجاد اشتغال متناسب با روستا برای زنان روستایی کمک می‌کند و مهاجرت روستائیان به شهر‌ها را از این طریق کاهش می‌دهد، تصریح کرد: تأمین بخشی از سرمایه در گردش تولید، انجام طرح‌های سرمایه‌گذاری کوچک و خرد، ارتقاء بهره‌وری عوامل تولید در بخش کشاورزی، افزایش سطح درآمد زنان با اجرای پروژه‌های کوچک را می توان از جمله اهداف صندوق های اعتباری خرد زنان روستایی نام برد.

وی با اشاره به اینکه این صندوق در استان گیلان در سال 95 با سرمایه اولیه به ازای هر عضو مبلغ 20هزار تومان آغاز بکار کرد، افزود: با 30 عضو این صندوق در مجموع مبلغ 600 هزار تومان به حساب صندوق در بانک های عامل بانک توسعه تعاون و صندوق کارآفرینی امید واریز شد و کمک دولت هم با تسهیلات از این بانک ها به مبلغ 30 تا 50 میلیون تومان بابت طرح های اشتغالزایی که روستاییان ارائه میدهند، در اختیار متقاضیان قرار می گیرد. مهندس منشی زاده بیان کرد: در این تشکل که با تعداد 30 عضو تشکیل می شود سه نفر ارکان صندوق را مدیریت می کنند که از آن سه نفر، یک نفر به عنوان مدیرعامل، یک نفر منشی و یک نفر هم حسابدار انتخاب می شوند.

وی ادامه داد: وظایف این صندوق که به نام صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی سازماندهی می شود رسیدگی به پرداختی ماهانه اعضای صندوق و حمایت های تسهیلاتی از طرف بانک های عامل صندوق کارآفرینی امید و بانک توسعه تعاون است.

وی افزود:همچنین ارکان صندوق با برگزاری جلسات و مصوبات آن بحث اشتغالزایی را نیز دنبال کرده و فروش تولیدات و صنایع دستی، تبدیلی و غذایی زنان، تهیه لوازم و تجهیزات لازم برای زنان و انجام امور مربوط به اعضای صندوق را که باعث افزایش درآمد آنان می شود، مورد توجه و رسیدگی قرار می دهند.

مهندس منشی زاده در پایان به تشکیل ۹ مورد صندوق اعتباری خرد زنان روستایی گیلان در سال ۹۸ اشاره و اذعان کرد: در مجموع ۶۶ مورد صندوق اعتباری خرد زنان در سطح استان گیلان تشکل شده است.

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی گیلان