• امروز: 1398/04/30
  • آخرین بروزرسانی: 1398/04/30
اجرای طرح

اجرای طرح " تولید محصول سالم" برای 4 محصول زراعی و باغی  در استان گیلان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی از اجرای طرح " تولید محصول سالم" برای 4 محصول زراعی و باغی در استان گیلان خبرداد.

مهندس درجانی گفت: نظر به ارتقای مهارت های شغلی زنان کشاورز  با رویکرد  آموزش و ترویج تولید و مصرف محصول کشاورزی  استاندارد و با محوریت اجرایی نمودن دستورالعمل حد مجاز آلاینده ها در محصولات کشاورزی در راستای موافقت نامه فی مابین معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با دفتر توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی موسسه آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی، شیوه نامه طرح با  موضوع « استقرار استاندارد های ملی  حد بیشینه آلاینده ها در محصولات کشاورزی ویژه مزارع زنان روستایی» همه  استان ها ابلاغ گردید و هدف کلی آن فراهم نمودن زمینه ایجاد و توسعه کسب و کار برای خانوار های روستایی و عشایری می باشد.

وی افزود: در  راستای اجرای موافقت نامه مذکور ، تعداد 4 محصول زراعی و باغی شامل: بادام زمینی، کیوی، برنج و سبزی و صیفی در سال جاری برای استان گیلان در شهرستان آستانه اشرفیه، رودسر و رشت در نظرگرفته شد.

وی گفت: در این خصوص آموزش زنان روستایی با همکاری کارشناسان مراکز بهداشت، دریافت گواهی تولید محصول سالم با کلینیک گیاهپزشکی، احراز کد با هماهنگی کارشناس مسئول محیط زیست و سلامت غذای سازمان جهاد کشاورزی استان صورت می پذیرد ضمن اینکه کارشناس اداره کل استاندارد استان در طول فرآیند اجرایی پروژه،  دستورالعمل های لازم در زمینه پلمپ محصول، شرکت بازرسی و آزمایشگاه بررسی حد مجاز آلایندها را  ارائه خواهد داد.

ایشان افزود: زنان روستایی در زمینه سلامت و ایمنی ، کیفیت و  کاهش مصرف سموم و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی، ترویج فرهنگ مصرف و تهیه برند محصولات کشاورزی نقش بسزایی دارند و جامعه هدف این طرح ترجیحا" اعضاء صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی، تسهیل­گران و زنان کار آفرین بوده و دوره های آموزشی با موضوع مدیریت مزرعه، تغذیه گیاهی، مبارزه با آفات و بیماری های محصولات کشاورزی برای مخاطبان طرح در دستور کار ترویج خواهد بود.

مهندس درجانی خاطرنشان کرد:  هماهنگی و برنامه ریزی روند اجرای طرح توسط عوامل اجرای آن در قالب کارگروه فنی پی گیری می­ شود که اعضای آن متشکل از مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی، اساتید دانشکده کشاورزی و دانشگاه آزاد اسلامی، کارشناس مسئول واحد امور زنان روستایی، کارشناس مسئول محیط زیست و سلامت غذای سازمان، محققین مرکز تحقیقات کشاورزی و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی و موسسه تحقیقات برنج، کارشناس اداره کل استاندارد استان، روسای ادارات آموزش و ترویج و مسئولین کلینیک گیاهپزشکی شهرستان­های رودسر، رشت و آستانه اشرفیه و در راس این کارگروه رئیس سازمان جهاد کشاورزی می باشد و بدینوسیله بستر لازم جهت بهره گیری از ظرفیت، توانمندی و پتانسیل بخش های ذیربط و دستگاه های درون و برون سازمانی در تولید و مصرف محصول سالم مهیا می ­گردد.  ۹۸/۴/۱6

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی گیلان

همراه ما در پیام رسان سروش باشید                      https://sapp.ir/jkgc