• امروز: 1403/01/31
  • آخرین بروزرسانی: 1403/01/30
کشت گیاه استویا یک فعالیت جانبی است نه جایگزین

کشت گیاه استویا یک فعالیت جانبی است نه جایگزین

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان از عدم جایگزینی استویا با دیگر محصولات کشاورزی خبرداد

به گزارش روابط عمومی سازمان؛ پارسافر با بیان اینکه گیاه استویا  جایگزین محصولات کشاورزی نیست گفت: قرار است پروش این گیاه  به عنوان یک فعالیت جانبی کشاورزی، کشاورزان را از تک محصولی در بیاورد و درآمدشان را بیشتر کند.

وی با اشاره به  اینکه کشت استویا به صورت آزمایشی در استان  در حال انجام است و فعلا بیشترین اراضی اختصاص یافته برای تولید این گیاه در شهرستان‌های شفت و رشت انجام شده است، گفت: استویا به نام شیرین‌ برگ یا برگ عسلی هم شناخته می شود، گیاهی از تیره مرکبان( (compositae علفی و حساس به سرما است که دارای برگ های شیرین است. برگهای این گیاه پس از فرآوری و تبدیل شدن به پودر 150 تا 300 برابر شیرین تر از شکر است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزود:  استویا خواص شیمیایی مضر ندارد، برگ استویا حاوی ماده‌ای به نام استِویوزید (stevioside) است که تا 250 برابر از ساکاروز موجود در چغندر قند و نیشکر شیرین‌تر است و در عین حال خواص شیمیایی مضر آنها را ندارد، بر این اساس این شیرین کننده طبیعی، هم به لحاظ صرفه‌ی اقتصادی و هم از نظر پزشکی در بسیاری از کشورها جایگزین مناسبی برای چغندر قند و نیشکر محسوب می‌شود.شیرینی برگهای خشک گیاه 30 برابر بیشتر از ساکارز می باشد.

وی کاشت، داشت و برداشت این گیاه علفی را ساده دانست و تصریح کرد:  استویا 54 تا 104 روز به گلدهی میرسد و از طرفی چهار تا پنج سال هم می‌توان آن را برداشت کرد

پارسافر به مزیت کم زحمت بودن کشت استویا نسبت به محصولات زراعی دیگر خاطرنشان کرد و گفت: با توجه به چند ساله بودن محصول، نیازی به هزینه های تامین نشا در هر سال نیست.

وی گیاه استویا را با آب و هوای مرطوب و گرمسیری سازگاری دانست و گفت: در حالی که این گیاه در برخی مناطق کشور در محیط گلخانه ای پرورش می یابد، بافت خاک و رطوبت هوای گیلان، امکان تولید این گیاه در فضای آزاد را به بهره برداران می دهد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان اظهار داشت: مزیت‌های بسیارِ تولید استویا باعث شده بسیاری از کشورها از جمله پاراگوئه، برزیل، چین، تایوان، کره جنوبی و مالزی به تولید این محصول روی بیاورند .

وی به قیمت بالای استویا در بازار هم اشاره کرد و افزود: از هر هکتار استویا کاری می‌توان سالانه شش تن برگ خشک استویا به ارزش 300 میلیون تومان به دست آورد.

پارسافر اذعان داشت: اگر چه فرآیند تولید استویا از برخی از محصولات کشاورزی گیلان، آسان تر و در عین حال پرسودتر است اما از همان اول هم قرار نبود این محصول جایگزین دیگر محصولات کشاورزی باشد و بنا بود تولیدش به عنوان یک فعالیت جانبی کشاورزی، کشاورزان را از تک محصولی در بیاورد و درآمدشان را بیشتر کند.

وی در خاتمه گفت: زمین های زیادی در گیلان که در گذشته برای کشت توتون استفاده می‌شد، در حال حاضر بسیار است که مستعد کشت استویا است. ۹۸/۴/۲


روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی گیلان

همراه ما در پیام رسان سروش باشید                      https://sapp.ir/jkg