• امروز: 1403/02/05
  • آخرین بروزرسانی: 1403/02/05
سرپرست مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی از اجرای دو سایت الگویی مدیریت مشارکتی جامع تولید(IPCM) خبرداد

سرپرست مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی از اجرای دو سایت الگویی مدیریت مشارکتی جامع تولید(IPCM) خبرداد

سرپرست مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی از اجرای دو سایت الگویی مدیریت مشارکتی جامع تولید(IPCM) در شهرستان رشت خبر داد.

مهندس منشی زاده گفت:  این طرح به عنوان یک راهبرد ترویجی با مشارکت آگاهانه کشاورزان منطقه­ هدف برای استقرار کشاورزی پایدار، درصد توانمندسازی، ارتقاء مهارت و آگاهی بهره برداران به منظور کاهش مخاطرات زیست محیطی کشاورزی، مدیریت پایدار خاک و آب، کاهش آلاینده ­های شیمیایی در کشاورزی و افزایش بهره­ وری است.

وی افزود:محل اجرای این طرح محدوده مشخصی ازعرضه کاربری کشاورزی با منابع تولید همسان، خاک، پیوستگی اجتماعی، کاربری کشاورزی، هیدرولوژی، پیوستگی مدیریت اداری و ... می باشد.

وی ادامه داد: این طرح با توجه به استقبال روستاییان، پتانسیل و ظرفیت های موجود و واجد شرایط بودن منطقه در قالب سایت الگویی در روستاهای فلکده به وسعت 27 هکتار اراضی شالیزاری با همکاری یک کشاورز پیشرو (مددکار ترویجی) به عنوان بهره بردار اصلی و 15 نفر کشاورز به عنوان بهره برداران تابعی و در روستای سقالکسار در 57 هکتار از اراضی شالیکاری با  همکاری یک کشاورز پیشرو (مددکار ترویجی) و 51  نفر کشاورز به عنوان بهره برداران تابعی در حوزه مرکز جهاد کشاورزی پسیخان اجرا خواهد شد.

وی اذعان داشت: جهت زمینه سازی و برنامه ریزی برای اجرای طرح، جلسات هماهنگی متعدد با حضور این مدیریت، روسا و کارشناسان آموزش و ترویج ستادی و شهرستانی، مسئول و مروج مسئول پهنه مرکز جهاد کشاورزی پسیخان، بهره برداران اصلی و تابعی دو سایت، دهیاران و شورای روستا و کلینیک گیاهپزشکی، در طی ماه گذشته تشکیل گردید.

ایشان در ادامه گفت: در راستای اجرای طرح فوق جلسه کارگروه استانی با حضور همه عوامل و ارگان های مرتبط با موضوع از جمله: معاونت غذا و دارو علوم پزشکی گیلان، اداره کل استاندارد، معاونت خدمات بیمه ای بانک کشاورزی، دفتر محیط زیست و سلامت غذا، دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان، دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت در حال برنامه ریزی و پیگیری می باشد.

مهندس منشی زاده معیارها و دستاوردهای برنامه سایت IPCM را،  افزایش بهره وری اقتصادی در واحد سطح، مدیریت کمی و کیفی آب در کشاورزی بر مبنای شاخص کارآیی مصرف واحد آب، مدیریت خاک در کشاورزی بر مبنای توان آلی زیستی، حذف و کاهش کودها و آفت کش های شیمیایی، مدیریت پسماند و ضایعات کشاورزی، بهداشت حرفه ای و سلامت کشاورزی،  حمایت و حفاظت از تنوع زیستی و مهم تر از همه تولید محصولات سالم و ارگانیک برشمرد.98/3/19

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی گیلان

همراه ما در پیام رسان سروش باشید                     https://sapp.ir/jkgcrash